Slöjdpåsen

Nu har jag haft slöjd ganska många gånger med mina små ivriga elever. Det går bättre och bättre trots att det fortfarande är högljutt och att undertråden ibland ser mer ut som ett fågelbo än en vanlig ordningsamt lindad spole.

I åk 3 får eleverna göra en slöjdpåse. När jag hade slöjd såg min slöjdpåse ut som ett kuvert. Ett kuvert i ett fult tyg. Ett fult tyg som det inte gick att göra något annat med än just en ful slöjdpåse. Tyckte förmodligen fröken.

Mitt personliga första uppdrag är att ändra på traditionen med fula slöjdpåsar. Därför har mina elever gjort tygkassar där min förhoppning är att det finns en framtid för slöjdpåsen även efter åk 9. Jag vill att eleverna ska tycka att sina slöjdpåsar är fräna när de slutar 9:an. Jag hoppas att dem kommer vilja använda dem och skratta lite åt den och säga, kolla den här gjorde jag när jag gick i 3:an. Min önskan är även att det skulle kunna vara en påse som de kan arbeta på under årens gång. Kommer eleverna t.ex. inte på vad de vill göra, då kanske de kan brodera eller smycka sin slöjdpåse under nån lektion.

Nåväl. Givetvis har jag gjort en egen för att visa eleverna hur den kan se ut. Och mina 3:or har sannerligen gjort lika fina själva, de är så duktiga. Hör ni, mina 3:or. Det är minsann lite kärlek där.

Kommentarer

  • Lova säger:

    Haha! Skönt att vi tänker så lika 😛
    Jag har funderat på det där med slöjdpåse efter som jag tänker att jag också ska bli slöjdlärare. Jag hamnade på samma spår som du och med en tanke om att det kan arbetas vidare med den under alla år. 🙂

    Den 18 oktober 2010 kl. 09:51

Kommentera